måndag 19 maj 2014

Slingor/Ombre med L´Oréal Feria Wild Ombrés

Utgångspunkten

Jag har varit sugen på att göra en ombre färgning på mitt hår i ett par år men har velat men nu var jag så pass trött på min naturliga färg att jag tänkte att jag testar och ser hur det blir.
Eftersom jag inte vill ha min ombre så rakt avhuggen så var orginalplanen att försiktigt tona upp det så att det blir lite mer som tekniken Baylage som är en sorts mjukare ombre.
Det var svårare än jag trodde att få det jämt kan jag säga och jag var tvungen att göra en andra omgång för att försöka få bort några skarpa övergångar samt att det blev ljusare på vänster sida än höger.

Jag valde nyansen 1 som är för brunt hår, köpte min på City Gross och den kostade runt 100 kr.
I paket så får man framkallningsflaska, blonderingspulver, blonderingkräm, kam, handskar och efterbehandlingsshampoo. Man håller först i pulvret och sen krämen i framkallningsflaskan och sedan skakar man den.

På förpackningen så står det att man ska ta av korken så fort man skakat färdigt samt att man ska vara försiktigt eftersom den kan bildas övertryck i flaska. Jag var skeptisk men min hade defintivit ett övertryck och den kom blonderingsmedel rinnande ut ur den när jag skruvade av toppen.
Enligt instruktionerna så ska man bara dela håret i hälften men jag valde att dela mitt hår i tre delar samt att jag delade varje sektion på mitten och lade över axlarna. De sektioner som jag inte höll på med satt jag upp med en klyka.
Jag tog sedan på mig handskarna och fördelade lite av blonderingsmedlet på kammen och började sedan borsta igenom håret. Började vid topparna och fördelade sedan uppåt. När jag var vid topparna så höll jag borsten vågrät medan jag vred den till lodrät när jag kom ovanför käklinjen.
Efter ca 15-20 min av att medlet fått verka.

Försökte att få så mjuka övergångar som möjligt samt se till att blonderingsmedlet var jämt fördelat. Detta var som sagt svårare än vad jag trodde och särskilt knepigt var det strax bakom örat där jag inte såg riktigt vad jag gjorde.

Efter att jag låtit det verka i ca 40 minuter, jag kollade ungefär var 10 min så att det inte skulle bli för ljus, så sköljde jag håret ordentligt och hade i efterbehandlingen och efter jag sköljt ut den hade jag i lite balsam.
Efter första omgången och det blev inte riktigt som jag ville ha det

Jag blev ganska nöjd med resultatet men hade fått det lite ojämt så jag gick in en gång till med blekningsmedlet. Gjorde på samma sätt, fördelade produkt jämt på kammen och sedan tog jag utvalda slingor och kammade igenom dem. Denna gång så lät jag det bara verka i ca 15-20 minuter eftersom jag inte ville att de skulle vara lika skarpa.

Efter andra omgången, jag har lyckats få upp det och tona övergångarna bättre ( syns bättre i verkligheten än på kortet)

Resultatet blev ljus, jag ser lite ut som att jag har blonderat håret en gång i tiden som jag sedan fått en utväxt på och sedan för att maskera den lite gjort slingor... Känns väldigt ovanligt men jag tror att jag gillar det en hel del. Det smälter in ganska naturligt eftersom jag har massa med guldslingor naturligt i håret så skiftningar blir väldigt bra. Har inte heller fått några kommentarer från kompisar och kollegor så jag antar att det antingen är gräsligt eller också att det ser naturligt ut. Det är fortfarande ljusare på vänster sida men upplever inte att det skulle störa på något sätt.

Är lite ovan som sagt och tycker att jag blir lite blekare men det känns sommarfint och jag tror som sagt att jag trivs väldigt bra i det.

Jag tyckte att detta kit var väldigt enkelt att använda och man klarar det defintivit på egen hand men det blir mycket enklare om man får lite hjälp med slingorna baktill. Min sambo hjälpte mig på omgång nr 2 eftersom jag inte riktigt såg hur det såg ut bakifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar