måndag 1 april 2013

Acadermiamässan 2013Förra helgen så var jag inbjuden som bloggare av Daisy Beauty till Acadermiamässa i Kista, mässan på gick under lördagen och söndagen och marknadsförde sig som Sveriges första riktiga skönhetsmässa.
Eftersom jag var inbjuden till pressfrukosten på lördagen som började 09.00 så gick jag upp redan 4.45 för att hinna piffa mig, ta bussen till stan och åka pendeln först till Upplands Väsby och sen byta för att komma till Helenelund.


Pressfrukosten ägde rum i Anti-Aging caféet och det bjöds på mackor och yoghurt  Vi fick också en presentation av några av föreläsarna så som Joseph A Lewis ( grundaren av MD Formualtions och Priori) , Marco Zoccolan ( RegenLab), Yvonne Ryding och Thorbjörg Hafsteinsdottir ( AntiAging kostguru).
Superfint blogglounge där man kunde koppla av, vila fötterna och drick lite vatten.

De fina bloggarmbanden från Marielle Designs

På lördagen så gick jag på två seminarium  Joseph A Lewis som föresläste om AntiAging skincare och det seminariet var otroligt bra. Jag lärde mig en hel del och det märkes på Joseph att han är väldigt passionerad i det han gör och förmedlar detta på ett bra sätt.
Joseph A Lewis är grundaren av MD Formulations och Priori och han är också den av dem som utvecklade AHA syran.

Sedan så skulle det ha varit en seminarium med Socialstyrelsen men eftersom de hade ställt in med kort varsel så blev det istället två representanter från Art Clinic och en representant från Proforma Clinic och hela konceptet föll med det. Istället för att få höra om hur socialstyrelsen reglerar skönhetsbranchen så fick man istället hör hur de inte gör det och hur bra dessa två klinker är.

På lördagen så var det också otroligt mycket folk och det var svårt att få kontakt med utställarna då det var så många som ryckte i dem och ställde frågor men på några ställen så fick jag prata med några otroligt trevliga personer och det var hos Priori och M Picaut som var så otroligt trevliga.
Hos Priori så fick jag testa deras CoffeBerry serie, deras natureceuticals serie som ska vara 99.2% naturlig, fick också med mig rengöringen hem för att testa vidare. Testade också deras Mineralpuder som innehåller 100% mineraler och blev riktigt imponerad då den kändes otroligt bra på huden. Tyvärr innehåller den Bismuth Oxychloride som jag har reagerat på tidigare.

M Picut är ett märke som jag har hört mycket gott om och på mässan fick jag också tillfälle att träffa grundare Mette Picaut som är otroligt trevlig. Jag testade lite av produkterna på handen och blev otroligt imponerad över hur fantastisk de kändes på huden. Har fått hem några prover så jag kommer att testa dem och återkomma.

En av de utställare som jag sett mest fram emot var Cicamed, har länge velat prova deras Serum C och slog till på det redan på lördagen. Fick också möjligheten att prova deras rengöring och Collagen mask.

Lyxigast på lördagen var definitivt att få en chaufför som skjutsade hemma mig till Uppsala igen och det i en sprillans ny Audi som gick så fint på vägen. Ska inte sticka under stolen med att jag är svag för snabba bilar som går tyst, mjuk och fint. Denna kunde man dessutom välja om man vill åka ekonomi, comfort, sport eller individuellt och valde man det sista så öppnade man upp spjällen så att det lät som en racerbil när man gasade.

Söndagen på mässan var på sätt och vis mer givande än lördagen då det inte var lika mycket folk så man kunde i lugn och ro prata med utställarna.
Jag gick även här på två seminarier och den första handlade om Kosmetisk tandvård och hölls av Michael Karlstén som representant för SACD, Swedish Academy of Cometic Dentistry.
Han pratade om skalfasader, tansblekning och invisalign ( osynlig tandställning) och det var riktigt intressant. Jag har skalfasader av komposit på mina sex framtänder då de blev skadade av fluor när jag var lite så de är missfärgade. Har velat skaffa skalfasader av porslin ett bra tag men eftersom man får räkna med en 30000-50000 kr för att göra det så har jag gruvat mig lite.

Andra seminariet som jag gick på var " Kan naturlig hudvård vara aktiv?" och hölls av Mette Picaut och även det var intressant att lyssna på.

Jag pratade också väldigt mycket med utställarna hos AnneMarie Börlind som berättade bland annat om att de har långsiktiga avtala med lokala producenter i till exempel Guatemala, Kenya, Brasilien och Iran som producerar råvaror åt dem såsom aloe vera, shea smör och rosor. De stödjer också Roses not Opium i Iran. Har aldrig testat Börlind tidigare och de produkter som jag fick titta på imponerade på mig, speciellt imponerad blev av deras solskydd då den gick in så otroligt fint och snabbt i huden.

En av utställarna som hade otroligt mycket folk hos sig både på lördagen och på söndagen var det finska företaget Bio Nature som sålde parfym från Honoré des Prés, smink från Couleur carmel, nagellack från Kure Bazaar och hudvård från Atelier des Délices.


På söndagen så lyckade jag äntligen få en pratstund med Minna som är ägaren och hon berättade lite mer om hudvården från Atelier des Délices. Märket kommer från Frankrike, är naturlig och finns i olika serier för olika hudtyper där också de olika serierna har olika dofter inspirerad av godis/bakverk. Det kan låta som det  blir lite sliskigt men jag tyckte inte att doften var besvärande och den bleknade ganska snabbt. Jag fick lite tester med mig hem från serien för känslig hy.

Parfymerna från Honoré des Prés var väldigt annorlunda och roliga, det fanns bland annat en som heter Love les carrottes som då luktar lite morot men väl på huden så tyckte jag att den luktade riktigt gott.
Mina favoriter bland parfymer blev Vamp á NY, luktar sommar, sol och semester, och Charman's Party, luktar tjära och rök, och jag fick också små prover på dem.


Sminket från Couleur caramel blev jag faktiskt imponerad av då de hade en del riktigt bra ögonskuggor, väldigt många av dem var välpigmenterade och gick på jämt och fint på huden. Jag bestämde mig efter lite swatchande att jag behövde den matta bruna skuggan 006 och köpte den.

Tittade också lite på en foundation som verkade mycket trevlig.


Överlag så tyckte jag att det var en bra mässa och det kom mer folk till den än vad jag hade trott. Det som var tråkigt var att det inte alls fanns mycket smink på plats vilket jag saknade och väldigt mycket fillers och implantat. Jag hoppas att det nästa år kommer att vara en ännu större mässa och då med mer sminkmärken på plats!
I vilket fall som helst så hade jag väldigt roligt och kommer Acadermia nästa år igen så kommer jag definitivt finnas på plats!
Jag kommer att sakta men säkert börja testa mig igenom produkterna och presentera dem närmre på bloggen under en tid framöver. Eftersom mycket är hudvård så kommer det att ta lite tid då jag vill testa dem ordentligt först. Om det är något särskilt som ni är nyfikna på så säg till!


Delar av min skörd från mässan, både pressprover och saker som jag köpt.

2 kommentarer:

  1. Vad kul att det var enklare at prata med utställarna på söndagen. Jag hade tyvärr inte möjlighet att gå söndagen med. Men det var väldigt kul att vara där :) och väldigt kul att träffa dig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var mycket enklare faktiskt, hela mässan kändes lugnare. Synd att du inte hade möjligheten att komma men otroligt roligt att träffa dig!

      Radera