lördag 4 augusti 2012

The Body Shop Pearl Radiance Primer

The Body Shop Pearl Radiance primer kom ut med Lily Cole kollektionen och är en ljusreflekterande primer som innehåller skimrande pärlor. Primer kommer i en 15 ml pumpförpackning och kostar 225 kr.
Kollektion är limited edition vilket jag personligen tycker är synd då jag har hittat en del favoriter bland produkterna.
Primer består av en klar gel och rosa pärlor och när man har pumpat ut produkter så är det viktigt att man smörjer ut produkten en stund då pärlorna smälter av värmen från huden. Man kan använda pensel också men får då räkna med att man får hålla på lite längre.
Gelen till vänster och gelen med pärlorna till höger.

Om primer är ny och det är första gången som man använder den så får man räkna med några pump innan pärlorna kommer ut, i början så är det nämligen bara gelen som kommer ut.
Primern lätt utsmörjd

Primern ger ett väldigt fint skimmer men en liten hint av glitter, glittret syns inte om man inte tittar väldigt noga.

Jag har använt denna mest som primer under ögonskugga, dels på egen hand men också över min Urban Decay Primer Potion. Nu har jag väldigt oljiga ögonlock så den håller inte så länge på egen hand men den har nu under den varmare delen av min semester tagit mig genom ett cykeltur och dansträning utan att börja creasa. När jag använder Urban Decay Primer Potion under så sitter det som berget.
Det som gör att jag älskar denna primer som bas för ögonskuggan, och då främst The Body Shops Shimmer bricks är att den gör dessa skuggor metalliska. Shimmer Bricksen har en tendens att vara ganska skria om man inte har en kladdig bas, tex NYX Jumbo Pencil eller Glitter glue, men med denna primer så kommer ögonskuggorna verkligen till sin rätta.

En sminkning med primern som bas, se mer här och för en sminkning utan primer som bas se här.

Primer är också väldigt snygg att använda som highlighter på kindbenen och ögonbrynsbenet då den ger en väldigt fin lyster.

Jag applicerar primer genom att pumpa en-två gånger på baksidan av handen och sedan blanda gelen och pärlorna där. Därefter så duttar jag med långfingret primer på ögonlocket, kindbenen eller på ögonbrynbenet.
Har inte använt den som bas under min foundation än men om jag ska döma om hur den är på kindbenen så kommer den även där att ge en fin lyster.

Pris: 225 kr
Var: The Body Shop
Omdöme: 4/5
Köpa igen: Ja

2 kommentarer:

  1. Ursnygg sminkning! Jag har försökt apa efter med att använda en som ögonbas, men inte riktigt fått till det. Jag får försöka lite till :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Har också fått lite varierande resultat, tror att det kan bero på mängde och hur klibbig primer är när man packar skuggan.

      Radera