torsdag 14 juni 2012

Bloggfrukost med The Body Shop: Choose Cruelty-free makeup


I tisdags så var jag bjuden på pressfrukost hos TheBody Shop för att kika lite närmre på deras nya limited edition kollektion: Choose Cruelty-free makeup.
Det bjöds på fin frukost med mackor, smoothies och gulliga muffins.

Jag fick då också tillfälle att kika på det nya butikskonceptet Pulse och jag tycker att det blev otroligt fint. Väldigt bra överblick, ljust och inbjudande. Ska bli spännande att se hur det blir i den lilla butiken i Uppsala.
De hade också ett bord där de ställt upp deras 10 bästsäljande produkter vilket var väldigt trevligt och intressant att se.


Kollektionen är skapad tillsammans med Lily Cole och är en hyllning till The Body Shops grundvärderingar- Mot djurförsök. Inga av The Body Shops produkter är testade med djurförsök, varken slutprodukter eller ingredienser och med denna kollektion så vill man lyfta detta och uppmärksamma kunderna på de djurförsök som faktiskt pågår. The Body Shops produkter innehåller inte heller några animaliska produkter såsom snäckskal och krossade insektsskal ( tex nyckelpiga eller löss), utan lystret i sina produkter får de från mica istället.


I EU så är det sedan 2009 förbjudet att både testa slutprodukter av kosmetika på djur såväl som ingredienser men det är tyvärr inte så i alla länder utanför EU, i t.ex. Kina så kräver de att kosmetika ska testas på djur innan de kan sälja i landet.
I butik så kan man just nu också skriva på en namninsamling som de gör tillsammans med Cruelty-free International för att försöka påverka länder som fortfarande kräver djurförsök inom kosmetika.


Vi fick en väldigt fin presentation av makeupen av den superduktiga makeupartisten Petra. Hon tipsade bland annat om att man kunde använda Pearl Radiance Primer som bas under skuggorna, shimmer cubes kräver en klistrig bas nämligen om man ska få fram färgerna ordentligt.
Rent spontat så måste jag säga att jag gillar produkterna, i alla fall hur de ser ut applicerad på och i sina förpackningar. Jag är nog mest nyfiken på Pearl Radiance Primer, Liquid eyeliner  och Lip & Cheek dome.
Puffen med skimmer var också fantastisk söt och man blir lite glad av att titta på den på något sätt....

I kollektionen ingår:
Mini Hi-Shine i färgern Go Wild, Go Pink, Go Play och Go Naked 75 kr
Pearl Radiance Primer 225 kr
Liquid Eyeliner 125 kr
Lip & Cheek Dome i Pinch me och Crazy in Coral 185 kr
Shimmer Cubes 295 kr
Puff on Radiance  295 kr
Jag kommer att lägga upp ett inlägg med lite mer info om kollektion och med swatches.
Är det någon särskild produkt som ni blir extra nyfiken på?

6 kommentarer:

 1. Ser väldigt fint ut! Här nere har butikerna också blivit riktigt fina :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli spännande att se hur vår pyttebutik i Uppsala kommer att se ut!

   Radera
 2. Vilken bedårande liten puderpuff! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den söt! Känns lite lyxigt och dekadent så där...

   Radera
 3. Det var jätteroligt att se dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma, det är synd att man ses så sällan!

   Radera