söndag 13 maj 2012

Concealer
Concealer är i mitt tycke en av de svårare sakerna att hitta rätt, det finns så många olika nyanser och formul som passar olika bra till olika saker. Viktigt är att tänka över vad det är som man vill dölja.
För mig är det främst mina mörka ringar under ögonen och eventuellt rödhet i huden, jag får inte så ofta finnar så min erfarenhet kring såna concealers är inte så omfattande.

För mörka ringar under ögat så är det en bra idé att jobba med uppljusning och/eller neutralisering.
Så har du blå eller blå-gröna ringar så ska du satsa på en concealer som har orange till orangerött i sig. Är det snarare lila eller lila-blå ringar så är det gult till gulorange som ska finnas i concealern. Detta kan vara en smärre djungel att hitta rätt i och ärligt talat så letar jag fortfarande efter bra produkter. 
Konsistens är också viktig att tänka på, när man ska ha den under ögat så kan det vara bra om den inte är alltför tjock eller för krämig. Är concealern alltför tjock och svårarbetad så kan det vara svårt att få ut den fint under ögat och resultat kan bli lite kakigt. Är den väldigt krämig så kan den lätt samlas i de fina linjerna men det kan avhjälpas med att man "sätter" concealern med lite puder efteråt precis som man kan göra med sin foundation.

En populär concealer att täcka mörka ringar under ögonen med är Salmon concealer, alltså en concealer som är laxrosa.
Det finns lite olika Salmon concealers på marknaden:
Skin Food Dark circle concealer cream (rekomenderar att man letar på ebay efter denna)
och det är bara att nämna några.

Uppljusande concealers finns det en uppsjö av nuförtiden och de populäraste är nog:
- alltså pennor som man klickar eller skruvar fram produkten ur.

Jag har testat både YSL och Dior och de är otroligt bra men väldigt dyra. Nu gör nästan varenda märke sådana här concealers så jag skulle kolla in L´Oreal, Maybelline och Isadora först. Jag har också använt en concealer från Collection 2000 som heter Illuminating touch concealer, kostade 82 kr, och den är också väldigt bra. Inte lika lätt och tunn som YSL eller Dior men ändå helt ok.
Face Stockholms Magic Wand har jag aldrig testat men jag vet flera som gillar den och säger att den ger ett bra resultat.

Make Up Store har också ett stort sortiment av concealer och deras Cover all mix är en väldigt populär produkt. Den innehåller 3 olika färger, en gul, en rosa och beige som man kan mixa och matcha för att få fram en bra nyans. Jag tycker att den är lite för tjock för att fungera bra under ögonen men den fungerar väldigt bra till att dölja finnar eller andra märken.

Från vänster till höger: Lumiere Minerals Salmon Concealer, Collection 2000 Illuminating Touch Concealer, Lumene Dark under eye circle concealer, Oriflame Studio Artist concealer, Skin Food dark cricle concealer cream och Gariner 2 in 1 tinted eye roll-on

Just nu så använder jag en kombination av concealer som jag faktiskt är ganska nöjd med.
Jag börjar med att rulla på Gariner Caffeine anti dark circles 2 in 1 tinted eye roll-on som är både en ögonkräm och concealer i ett, använder en vanlig ögonkräm innan också. Den känns väldigt skön på huden då den lilla metallkulan som man applicerar med känns kylande och ger en lättare massage.
Efter det så duttar jag på Lumene Dark under eye concealer som gör ett otroligt fint jobb med att ljusa upp mina mörka ringar. Som pricket över i:et använder jag Lumiere Minerals Salmon concealer som tar bort det sista av mörkheten under ögonen och ljusar upp området ytterligare. Jag använder den främst där jag är som  mörkast, nämligen vid den inre ögonvrån.

Det här kanske ser ut att vara en omständig rutin som kräver många produkter men jag har ganska mörka ringar och detta är det som har fungerat bäst för mig. Kan också tillägga att jag är främst blå under mina ögon och väljer då concealers som går mot orange-orangerött-laxrosa. När jag provar att täcka med gult så kan det bli lite grönt....
Om man inte har så mörka ringar under ögonen så kan det räcka med kanske bara Garnier 2 in 1 tinted eye roll-on eller liknande.

Har du röda partier som du vill täcka så är det en concealer med grönt i som ska användas. Clinique har en del bra produkter, primers och puder som dämpar det röda; den serien heter Redness Solution
L´oreal Studio Secrets  och har också en primer som ska dämpa det rödtonade i ansiktet.

Om man gillar mineralpuder så finns det en hel uppsjö med märken  som säljer gröna mineralconcealers. Billigast är om man skickar efter från USA. Viktigt att tänka på är att inte ta på för mycket, då man vill ha bort de röda men inte bli grön i ansiktet.

För att täcka finnar så brukar jag ofta använda Make up Store blemish concealer Dark som innehåller salicylsyra, eucalyptus- och pepparmintsolja. Salicylsyran hjälper till att troka ut finnen och eucalyptus- och pepparmintsolja ska skydda området. Den har en genska stark lukt och en tjock konsistens men jag tycker att den fungera riktigt bra för att täcka finnar. Jag brukar sen sätta concealer med att dutta på ett tjockare lager av min mineralfoundation över det området.

8 kommentarer:

 1. Detta var verkligen spännande läsning! Concealers är inget lätt kapitel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Concealer är ett ganska svårt kapitel speciellt för mörka ringar under ögonen. Det är så lätt att det blir för ljus, för rosa eller för gult.

   Radera
 2. I agree, concealers can be tricky. I alternate between about three of them. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wish I could find the perfect one.....

   Radera
 3. Åh concealers som är så svårt :) men jag fick några bra tips på nya att testa :)
  Har också ganska mörka ringar under ögonen har kört på cover all mix och Helena rubinstein magic concealer, den är rätt så dyr men sjukt dryg och täcker bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Concealers är otroligt svårt, speciellt för mörka ringar tycker jag. Glad att tipsen är till någon hjälp!

   Radera
 4. Ska börja med att säga att jag är ledsen för din förlust (kissen), jag förstår hur det känns. Man får tänka på den fantastiska tid man fick tillsammans med sin älskling, för att dämpa smärtan.
  Sen ska jag säga att det verkar som att du är bloggvärldens version av min själsfrände, älskar katter, arkeologi och smink haha. Fantastiskt att hitta någon annan som gör det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, är alltid jobbigt att förlora en familjemedlem och även om mann är tacksam så är vissa stunder jobbigare än andra.
   Vad roligt att vi har så mycket gemensamt!

   Radera