måndag 13 februari 2012

Recension: K pour Karité Woman Gentle shampoo och Repairing conditioner

Jag har testat K pour Karité Woman Gentle shampoo och balsam nu i ca två månader och känner att det är dags för en recension.
K pur Karité är ett natruligt och ekologisk shampoo och balsam och jag var helt inställd på att det kanske skulle ta lång tid innan jag kunde säga något alls om dem.

K pour Karité Gentle Shampoo
Shampoot kommer i en riktigt snygg flaska som är vit med grön text. Korken har fungerat väldigt bra och har varit lätt att få upp tills för ungefär 1-2 veckor sen då jag märkte att det började bli lite svårt att få upp korken.
Känns ungefär som att det har bilvit ett baksug i flaskan men min sambo som har hjälp mig att få upp flaska vid de tillfällena säger att jag nog är lite klen. Lipgloss Bitch och Killer Colours har haft samma erfarenhet av att korken är svår att få upp.
Ett hyfsat lättflytande shampoo som luktar örtigt och fräscht. Jag shamponera med detta två gånger för att håret ska bli rent, men det gör jag med konvetionella shampon också.
Det känns en smula odrygt då det går åt ganska mycket till mitt långa hår, nu efter två månader så är den nästan slut, har kansk en eller två tvättar kvar i den.
Mitt hår verkar älska detta shampoo redan från första shamponeringen, håret blir glansigt, mjuk och lätt att kamma samt att jag tycker att jag kan vänta längre mellan tvättarna.
Defintivit ett shampoo som jag kommer att köpa igen men då ska jag nog prova herrvarianten som luktar mint.

Pris: 95 kr
Vart: Hemtex eller Ecoliving
Omdöme: 4/5
Köpa igen: Ja

K pour Karité Repairing Conditioner
Balsamet kommer i en avlång bruk med skrivlock, även här är den vit med grön text. Gillar verkligen förpackningar tycker att de ser riktigt fina ut på badkarskanten.
Är tyvärr inte lika förtjust i balsamet som jag är i shampoot och det främst av två olika anledningar.
Dels så när man masserar in balsamet i längderna så känns det inte som att håret blir återfuktat utan det känns ganska strävt. Jag vet inte om detta beror på att håret suger in balsamet eller om det är något annat. Den sträva känslan behålls medan håret är blött medan det blir riktigt mjukt och fint när det är torrt.
För mig har det gått åt ganska mycket av balsamet per gång, vet inte om det är så att jag tar för mycket eftersom jag vill att håret ska känns mjuk när jag har i balsam.

Pris: 130 kr
Vart: Hemtex och Ecoliving
Omdöme: 3/5
Köpa igen: Nej

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar