torsdag 15 december 2011

Daisy Beauty Bloggdagen del 1: K pour Karité, Lanvin och rosor

I lördags så var jag på ett helt fantastiskt event som Daisy Beauty anordnade.
Måste tacka Kicki och alla inblandade för en helt fantastisk dag, den var dels lärorik men framför allt så är det så otroligt roligt att träffa andra beautynördar och få umgås. Ofta så ses man bara lite snabbt på olika träffar men här fick vi verkligen umgås ordentligt.


Dagen började klockan 9 på Sjörfartshotellt och först ut var Ronald Domelid, VD för Greensmile of Scandinavia.
Greensmile of Scandinavia representerar märken såsom Mádara, K pour Karité och Phenomé.
Ronald presenterade i lördags  K pour Karité som jag faktiskt aldrig har hört talas om, det märktes på Ronald att han gillade produkterna vilket fick mig att bli extra intresserad.
K pour Karité är ett franskt märke som gör naturlig hårvård, vi fick kika och lukta på det som finns i sortimentet samt att vi fick lite prover med oss hem. Jag blev väldigt förtjust i herrserien som luktade otroligt gott av mint samt att det fanns en hårskrubb, också den från herrserien, som lät väldigt intressant.
K pour Karité har också lanserat hårfärg och hårmascaror. Hårmascarorna kommer i naturliga nyanser.
Vi fick till denna presentation en väldigt fin champangefrukost med rosa champange och muffins, väldigt lyxigt!

Nästa programpunkt var pafrym och inte vilken parfym som helst utan Lanvins parfymhus.
Cecilia Bergman presenterad Jeanne Lanvin som skapade märket och så gick vi in lite på deras kända parfymer såsom Arpergé, Éclact D´Arpergé, Jeanne Lanvin, Avant Garde, Marry Me och uppföljaren Marry Me love editon.
Lärde mig en hel del om parfym under denna presentation, bland annat att ambra är spyor från en val. Tydligen så när kaskelottvalar äter en sorts bläckfisk så ligger benen och gosar till sig i magen då valen inte kan smälta dem och tillslut så kräks valen upp en klump. Detta flyter sedan i land och om man har turen att hitta en sån klump så behöver man inte jobba mer, ambra är väldigt dyrt.


Sedan höll Julia föredrag om Rosen- från blomma till parfym. Otroligt intressant att höra, jag önskar bara att vi kunde ha haft mer tid så att man fick höra mer. Skulle definitivt kunna tänka mig en föreläsningsserie i ämnet parfym! Vill ni läsa hennes presentation så finns den på bloggen, se här.
Vi fick också sniffa på olika rosparfymer. Rosparfymer är inte riktigt min grej, men föll handlöst för Frederic Malle Un Rose. Julia beskrev den som att det är en mörk rosparfym som går hela vägen från blomman ned genom stjälken med taggar och till jorden, nästan lite köttig. Personen som bär den är tydligen en stygg flicka.

Till min lycka så hade hon också tagit med mer pafymrprover så jag fick lukta på den beryktade pafrymen, Secretions Magnifique, som har tagit sin inspiration från kroppsvätskor. Mycket intressant upplevelse, tydligen så kan den lukta som blommor på rätt person. På provstickan så luktade den intressant men lite off och det som var otroligt roligt var att jag fick en metallisk smak i munnen, blodsmak, när jag luktade på den.

Parfym är något som jag gillar men som jag inte är så duktig inom, jag vet ju vad jag tycker luktar gott men att förmedla med ord vad den luktar tycker jag är svårare. Att hitta vilka noter som ingår tycker jag också är svårt men det är defintivit ett ämne som jag vill lära mig mer om.


Jag kommer att presentera både K pour Karité och Lanvin närmre i egna inlägg där det kommer att vara mer detaljer om produkterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar