fredag 7 oktober 2011

Recension: Sheercover mineral foundation

Sheercover var nog en av mina första bekanskaper i mineraldjugeln och en produkt som jag använde ganska länge.
Jag köpte ett kit på TvShop som jag fick hem ganska snabbt och började glatt använda.

Blev otroligt glad i början då jag märke att det täckte rödheten i min hy väldigt bra, samt att det var ju mineraler så det skulle vara bra för huden, trodde jag i alla fall.
När jag hade Sheercover mineral foundation på så såg min hy väldigt fin ut, foundationen täckte bra, gav ett fint lyster och jag var på det stora hela nöjd. Sökande efter mirakelprodukten var över!
Efter ett tag så började jag märka att rödheten i min hy började öka, jag fick använda mer och mer mineralpuder för att täcka och också oftare. Jag lade märke till små röda prickar i ansiktet som kliades och som verkade komma mer och mer.
Jag började söka runt efter råd och hjälp i diverse forum och tillslut var det någon som frågade om det inte kunde vara en reaktion mot vismuth.
Det hade inte slagit mig alls att rödheten i min hy kunde bero på mineral foundationen, den skulle ju hjälpa min hy återhämta sig var det tänk. Jag läste på ingredienslistan och mycket riktigt så hittade jag bismuth oxychloride.
Jag slutade med just Sheercover och gick över till ett mineralpuder utan vismuth så försvann prickarna och klådan efter ett tag.

Om man inte har något problem med Vismuth så fungerar Sheercover helt okej men om man som jag har känslig hy så bör man nog se upp.
Sheercover mienral foundation:
Boron Nitride, Bisabolol, Aspalathus Linearis Leaf Extract, May Contain (+/-): Zinc Oxide (CI 77947), Bismuth Oxychloride (CI 77163), Titanium Dioxide (CI 77891), Mica, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499)

2 kommentarer:

  1. Det var precis likadant för mig när jag använde ID's mineralpuder. Det var så himla fint från början men sedan fick jag mer och mer utslag. Nu har jag slutat med det och huden har blivit mycket bättre!

    SvaraRadera
  2. Nageldraken: Visst är det konstigt att de stoppar in sånt i mineralfoundation!

    SvaraRadera