lördag 13 augusti 2011

Scensmink - introduktion till ny serie inlägg


Jag och min dansgrupp, Tiktaalik, har startat en blogg där vi skriver om dans, både vår egen och mer allmänt om American Tribal Style och Tribal Fusion. Jag har börjat skriva på en serie inlägg till den bloggen som jag även kommer att publicera här på Make it Fab och det kommer att handla om scensmink.

Jag kommer i en serie av inlägg tipsa om scensmink av olika sorter och vad man kan tänka på när man lägger scensmink. Jag är inte utbildad makeupartist, så alla tips och åsikter är baserade på mina egna erfarenheter och vad jag har tyckt fungerar bra.
Hur man vill vara sminkad och hur mycket är ju otroligt personligt, men jag kommer att försöka ge lite generella tips som kan vara bra att tänka på, men också gå in lite i detalj om vad jag föredrar.

En viktig sak att tänka på när man ska göra sitt scensmink är var man kommer att uppträda. Är det en inomhusscen med massor av lampor, utomhus i solljus eller kanske nära publiken som i till exempel en restaurang? Var du uppträder kommer troligen att påverka hur du sminkar dig och hur mycket. Ska du uppträda med ATS eller Fusion, eller kanske både och? Det kan också tänkas påverka hur du väljer att sminka dig.

Serien kommer att vara uppdelad i olika delar som kommer att behandla allt från basen - foundation och concealer, till ögonsminket och shoppingställen. Första delen kommer att handla om foundation.

4 kommentarer:

  1. Åh så intressant! Ska bli kul att läsa!

    SvaraRadera
  2. Allihopa: Vad kul att ni tycker det, nu blir jag nervös......
    Det kommer att bli väldigt teoretisk bara så att ni vet men jag skulle nog kunna göra en tutorial om folk skulle vara intresserade......

    SvaraRadera