tisdag 18 januari 2011

Snabb & enkel; Lila eyeliner med lätt definierad globlinje

Hoppsan, kanske den längsta titeln som jag åstakommit men jag tänkte att jag skulle börja tipsa om enkla sminkningar, det vill säga sådana som jag tar till när jag har lite bråttom men ändå vill ha mer än bara mascara.
Jag har vissa säkra kort som jag kör på om jag har bråttom och detta är ett av dem men det krävs i alla fall att man har några minuter som man kan lägga på ögonen.
En av mina absoluta favoriter är dramatisk eyeliner och/eller färgglad eyeliner. För att kunna få till en eyelinervinge ganska snabbt så underlättare det om man har bra verktyg/produkt som man kommer överens med. Eyeko Grafitti eyeliner pen i Purple är nästan självtänkande, lätt att få till och sitter bra. Det spelar egentligen ingen roll om man väljer gel liner, kajal eller flytande eyeliner. Personligen så föredrar jag gel liner eller flytande eyeliner med flitspets (alltså att den ser ut som en penna).

Ansikte:
Nvey Eco Moisturising fluid i 510
MAC Select moisturecover i NC20
Lumiere Minerals Salmon concealer
The Body Shop Roseflower blus i Pink
NYX blush i Taupe
MAC MSF i Soft &Gentle

Ögon:
Urban Decay Primer Potion
MAC Sculpt & Shape i Accentuate
Urban Decay Buck
Urban Decay Naked
MAC MSF i Soft & Gentle
E.l.f Eye Transformer
Isadora Inner liner i Blonde
Eyeko Grafitti Eyeliner pen i Purple
Isadora Wigwham mascara

Läppar:
MAC Viva Glam Cyndi

Jag började med att grunda med UDPP och földe därefter upp med skuggan Accentuate, en skugga som är hudfärgad, denna är snäppet ljusare än min hy.
Buck, en mellanbrun skugga, har jag sedan lagt igloblinjen och suddat, för att tona skarvarna mellan Buck och huden under ögonbrynsbenet har jag använt Naked, en beigeaktig skugga, och som highlighter har jag använt Accentuate och Soft & Gentle.
Eyelinervingen blev mellantjock och ganska lång, ofta inget jag planerar i förväg hur det ska se ut utan det blir lite som det blir på den första ögat och sen försöker jag matcha det andra ögat.

Läpparna är målade med MAC Viva Glam Cyndi som jag köpte innan jul men inte har hunnit använt än. Måste säga att jag gillar det väldigt mycket, är en otroligt fin och klädsam nyans, någonstans mellan rött och rosa med inslag av korall!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar