söndag 22 augusti 2010

Nytonat hår


I lördags så bestämde jag mig för att tona håret efter att ha haft min naturliga hårfärg nu i några år.
Jag slutade att tona håret när mitt hår helt plötsligt blev mättat och antog en konstig rödbrun nyans som varken var min egen eller den som jag hade tonat håret i....
Efter sommaren nu så var mitt håret solblekt och jag har också fått ett antal gråa hårstrån som jag tänkte passa på att dölja så när mamma kom på besök så fick hon hjälpa mig.

Köpte hårtoningen hos Olssons frisörer på Gränby centrum i Uppsala och det blev Goldwells i nynasen 5N ljusbrun. Min tanke var att mitt hår bara skulle bli lite mörkare och att de ljusapartierna på topparna skulel försvinna. Nu vet jag inte riktigt hur Goldwell definierar ljusbrunt men jag skulle tro att det inte är samma som min. Jag har numera mörkbrunt hår och även om det inte riktigt var det som jag hade tänkt så tycker jag att det är riktigt snyggt. För en så där 4-5 år sen så hade jag alltid så här mörkt hår och jag har faktiskt glömt bort hur mycket jag trivs i mörkare hårfärger. Nu kommer jag säkert att gnälla när utväxten kommer för även om det är toning så brukar det sitta som färg på mig.

Det blev inte riktigt bra heller då det verkar som att vissa slingor inte riktigt sög i sig så mycket färg, just nu ser det bra ut då det ser ut som naturliga skiftningar eller slingor men hur det blir efter de första tvättarna det får vi se.....Kanske måste jag gå till en frisör och göra om.

Jag passade även på att köpa en leave in balsam eftersom mitt hår blir så torrt i Uppsala, efter mycket om och men så slog jag till på Potion 9 från Sebastian.
Vad tror ni kommer det att vara underverket för mitt hår?

3 kommentarer: