måndag 8 juni 2009

Recension: Mary Kay Foundation

Usch vad jag har varit dålig på att uppdatatera på senaste tiden, vet inte riktigt varför men jag har å andra sidan inte haft så otroligt stor inspiration eller tid när jag har sminkat mig så det har blivit samma neutrala sminkning men nu har jag faktiskt tagit lite kort i helgen som ska upp måste bara redigera dem först så de dyker inte upp förrän i kväll!
Men över till recensionen!
Mary kay är ett märke som säljs via homepartyn (direktförsäljning) av en fristående hudvårdskonsult och finns alltså inte i butik. Det finns 46 st i bara Uppsala så de är inte svåra att få tag på, i hela Norden så finns den 17 000! Jag har använt Mary Kay hudvårdserie regelbundet under några år men började söka nya hudvårdprodukter när min hy plötsligt blev känslig. Jag tycker överlag att Mary Kay har riktigt bra produkter och fast de kostar en del så brukar de flesta vara så pass dryga att det är helt okej!

En av mina vänner hade ett hudvårdsparty i april och vi fick där prova på Mary Kay hudvård och jag passade då på att köpa en flytande foundation. Mary Kay har två olika flytande foundations och det är Medium Coverage och Full Coverage och namnen syftar inte på täckningsgraden konstigt nog utan på hur mycket fukt det finns i foundationen. Full har mer fukt i sig än Medium och rekommenderas till de som har torrare hy. Full coverage var slut när jag skaffade min foundation och eftersom jag inte kände för att vänta så slog jag till på en Medium Coverage istället. Nyansen som jag har är Beige 400. Eftersom jag har torr hy så tyckte jag att det skulle bli spännande att se om det fungerade.
Har nu använt denna foundation i två månader så jag känner att jag kan göra ett uttlåtade om den!

Jag tycker att Mary Kay foundation är riktigt bra, min hy har inte alls kännts torr men jag tror att jag skulle behöva Full coverage på vinter. Den ger en lagom täckning och den är dryg. En liten klick räcker långt. Applicerar foundation med fingrarna, tycker helt enkelt att det blir bäst då och jag lägger en lite dutt på pannan,näsan, hakan, kinderna, under hakan och på sidorna på halsen för att få det att smälta in på bästa sätt. Jag hade lite problem från början då min hals är lite ljusare än ansiktet men efter att jag har börjat lägga små duttar på halsen och använda fingrarna istället för foundationpensel så är det inget problem längre. Tummen upp alltså för Mary Kay foundation!! Rekommederas!

Mary Kay överlag verkar hålla en bra standrad och det skulle vara kul att prova fler saker från dem. De har till exempel börjat med mineralsmink som skulle vara kul att testa.Några saker som ligger högt uppe på listan är deras Day & Night Solution set som är ett serum som man har under fuktkrämen och deras Microdermabrasion set med en peeling och serum som också verkar toppen. Dessa saker få helt enkelt vänta tills jag har ett heltidsjobb!

Deras ögonskuggor som de hade förut är hur bra som helst, pigmenteringen är super och hållbarheten likaså, jag tror tyvärr att de har slutat med dessa till förmån för minerlaskuggor. Jag kommer att göra ett inlägg om ögonskuggorna också så att ni i alla fall får se dem men som sagt vet inte om de finns att få tag på längre.

Får ni en chans att gå på hudvårdsparty eller sminkparty så gör det, är otroligt roligt och så får man ju peta och kika på sakerna. Vill ni veta er närmaste fristående hudvårdskonsult? Kika in på Mary Kays hemsida! Där kan man också titta på deras produkter och läsa mer om dem!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar