måndag 23 mars 2009

Bloggtema v.12: Fotvård

Veckans, heller ja förra veckans bloggtema handlade om Fotovård och det var Ninjah, aka Stiftprinsessan som undrade hur vi tar hand om våra fötter. Jag borde ha tagit tag i detta inlägg lite tidigare men men...

Mina fötter ägnar jag inte så otroligt stor uppmärksamhet åt faktiskt, det är något med att de större delen av året faktiskt befinner sig i skor och strumpor.
Jag har en ganska enkel rutin, insmörjning av fossingarna varje gång jag har duschat och i vissa perioder morgon och kväll. Jag smörjer in dem med ACO Fotvårdsalva eller någon fetare kräm. Jag har problem med sprickor på hälarna men jag har höga fotvalv vilket gör att det blir ett högt tryck på hälarna och det är svårt att komma ifrån, Vid några tillfällen så har jag provat Compeed plåtster för Hälsprickor som förutom att de har en tendens att lossna lite fungerar alldeles utmärkt. Plåstren brukar jag passa på att använda någon helg där jag kan ta det lugnt och inte gå så mycket.
Peelar också fossingarna ca 1 gång i veckan med scrub som följs av några tag med en vanlig fotfil.

På sommaren så brukar jag ge fötterna lite extra uppmärksamhet och då smörjs det in mer och jag brukar också lägga på lite lack på naglarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar